Google just announced its plans to revamp its campus in Mountain View and increase its square footage by constructing what it described as moveable, lightweight block-like structures. We’ve had hints that such as project was in the works, but the company is now sharing official renderings of the planned campus as it officially submits plans to the city. Head below for a full gallery from Google. 

The idea is simple. Instead of constructing immoveable concrete buildings, we’ll create lightweight block-like structures which can be moved around easily as we invest in new product areas. (Our self-driving car team, for example, has very different needs when it comes to office space from our Search engineers.) Large translucent canopies will cover each site, controlling the climate inside yet letting in light and air. With trees, landscaping, cafes, and bike paths weaving through these structures, we aim to blur the distinction between our buildings and nature.

Google also noted that the project would include perks for the local community including new bike paths and retail opportunities for businesses like restaurants. “We also hope to bring new life to the unique local environment, from enhancing burrowing owl habitats to widening creek beds. And we’re committed to do everything we can to save energy—our recent agreement to offset our energy consumption in North Bayshore with renewable energy includes the development of this proposal. “

Google submitted plans to the Mountain View City Council for the new project that will see it redevelop four sites where it already has offices. It also shared renderings of the new campus below and the video above discussing the project: